Новоукраїнська районна рада
Важливо






До уваги депутатів районної ради!



з 1 січня 2019 року стартує черговий етап електронного декларування. Він охоплює всіх суб’єктів декларування в тому числі і депутатів місцевих рад.

Для реєстрування та входу до системи декларування НАЗК суб»єкту декларування треба мати власний електронний цифровий підпис.

16 березня відбулася конференція обласної асоціації органів місцевого самоврядування

18.03.2015

ТІЛЬКИ СПІЛЬНО МИ ПОДОЛАЄМО ТРУДНОЩІ

На цьому наголосив новообраний голова обласної асоціації органів місцевого самоврядування, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, розпочавши свій виступ перед делегатами четвертої конференції обласної асоціації, і закликав сільських, селищних, міських голів, голів районних рад до спільної плідної роботи.

На початку заходу Микола Ковальчук відповідно до статуту склав повноваження голови асоціації і делегати обрали головою обласної асоціації Олександра Чорноіваненка.

Після низки кадрових змін у керівному складі обласної асоціації органів місцевого самоврядування делегати перейшли до обговорення питання щодо децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування.

- Хочу, щоб ми сьогодні один одного почули і внесли свої пропозиції щодо змін до законодавства, - зазначив Олександр Чорноіваненко. Після чого представники органів місцевого самоврядування області в обговоренні відкрито й щиро висловлювали власні позиції щодо подій у державі, а особливо нагальної необхідності внесення змін до чинного законодавства України. Також делегати обговорили актуальні питання, які виникають у процесі впровадження нового бюджетного та податкового законодавства.

У конференції також брали участь голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, народний депутат України Вадим Івченко (фракція ВО «Батьківщина»), голова секретаріату Української асоціації районних та обласних рад Юрій Андрійчук, заступник директора з питань реформ Асоціації міст України Валерій Баранов, заступник Керівника Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Вадим Савченко. Зокрема, народний депутат Вадим Івченко у своєму виступі майже повністю підтримав кожного, хто виступав на заході і наголосив на нагальній необхідності повернення місцевим громадам права розпоряджатися землею. На його переконання, жодна країна в світі ще не придумала більш дієвого механізму, ніж той, коли майном і землею громади розпоряджаються обрані нею ж місцеві ради. Вадим Івченко висловив занепокоєння тим, що з 11 тисяч громад після об’єднання планується залишити всього 700 громад. – Я розумію з 11 тисяч утворити 3-4 тисячі громад, але 700 – я не розумію такого об’єднання. А як же історичні, культурні чинники? Як громада буде впливати на своє майно? Ця реформа не повинна пройти за рахунок сільських територій! – впевнений народний депутат. Він також проінформував присутніх про свою роботу у Верховній Раді України щодо внесення змін до Податкового та Бюджетного кодексів України, окремих законодавчих актів, якими посилюється фінансова самодостатність місцевих громад.

У результаті дискусії делегати конференції прийняли відповідні рішення з доповненнями, включивши до них підняті представниками органів місцевого самоврядування позиції. Також делегати підтримали пропозицію одного з сільських голів про скликання  Національного конгресу місцевого самоврядування. У заході взяли участь 317 представників органів місцевого самоврядування області.

- Кожен працюємо на своєму місці, - на завершення підсумував голова обласної асоціації органів місцевого самоврядування, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко і додав, що робитиме все необхідне, щоб сільські, селищні, міські голови були почуті, а їхні проблемні питання – вирішені.

До уваги громадян






Петиции

Голосования





 

 

 



© 2024. Новоукраїнська районна рада