Новоукраїнська районна рада
Важливо






До уваги депутатів районної ради!



з 1 січня 2019 року стартує черговий етап електронного декларування. Він охоплює всіх суб’єктів декларування в тому числі і депутатів місцевих рад.

Для реєстрування та входу до системи декларування НАЗК суб»єкту декларування треба мати власний електронний цифровий підпис.

Депутати обласної ради дали "Зелене світло" тим, хто бажає проводити реформи

14.07.2015

14 липня, депутати обласної ради схвалили проект Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області.
Як передбачено проектом, 253 з 415 сільських, селищних, міських рад створять 43 спроможні територіальні громади. У той же час, 162 ради вирішили залишити все без змін.
Новостворені громади прирівняють до міст обласного значення, а отже, вони зможуть залишати собі левову частину податків та отримають додаткові повноваження.
- До місцевих бюджетів об'єднаних громад будуть зараховуватися до 60 % надходжень від податку на доходи фізичних осіб, по-простому, доходів громадян. Зараз це 0 %. Отримують право такі громади на державні субвенції: медичну та освітню, а також матимуть можливість отримати додаткові кошти на розвиток із Державного фонду регіонального розвитку, а це близько 90 мільйонів гривень уже цього року і стільки ж наступного, - розповів голова обласної ради Олександр Чорноіваненко під час спілкування з журналістами.
Також об'єднані громади зможуть залишати собі 5 % надходжень від акцизного податку на реалізацію підакцизних товарів: пального, тютюну, алкоголю тощо. У результаті голови територіальних громад будуть зацікавлені контролювати законність ведення господарської діяльності на території своїх рад. З інших набутих надходжень до місцевих бюджетів: 100 % єдиного податку, 100 % податку на прибуток підприємств і фінансових установ комунальної власності, 25 % екологічного податку. Територіальним громадам також залишаться місцеві податки та збори.
До уваги громадян






Петиции

Голосования





 

 

 



© 2024. Новоукраїнська районна рада