Новоукраїнська районна рада
Важливо






До уваги депутатів районної ради!



з 1 січня 2019 року стартує черговий етап електронного декларування. Він охоплює всіх суб’єктів декларування в тому числі і депутатів місцевих рад.

Для реєстрування та входу до системи декларування НАЗК суб»єкту декларування треба мати власний електронний цифровий підпис.

Відзначався День пам’яті жертв голодоморів

28.11.2015

У суботу 28 листопада в Україні відзначався День пам’яті жертв голодоморів. Цього дня по усій Україні відбулася акція «Запали свічку». Пройшов даний захід- реквієм і в Новоукраїнці. Цього року бажаючих прийняти участь у  поминальному заході було як ніколи багато. Зібравшись спочатку біля фасаду ЦПК «Ювілейний» новоукраїнці потім траурною ходою вирушили до пам’ятного знака жертвам Голодомору, який встановлений біля храму Олександра Невського.

Проникливі  слова ведучої Оксани Шаклановою  про неймовірно жахливі часи на Україні,  коли кожної хвилини на своїй рідній землі гинули від голодної неминучої смерті люди,  ніби розпинали душу своєю невблаганною жорстокою правдою.

Вкотре піднімались в небо слова учасниць вокального народного аматорського колективу «Ренесанс», які виконуючи традиційну пісню «Молімось», звучали як гімн нашої душі за тими,  чиє життя стало жертвоприношенням радянському терору.

З поетичними рядками до своїх земляків звернувся і член Спілки письменників України Кіровоградського літоб’єднання «Степ» Олександр Антоненко.

А потім, запаливши свічку пам’яті усі прийняли участь у поминальній панахиді за загиблими від Голодомору, яку відслужили біля пам’ятника жертвам голодомору настоятель храму Олександра Невського  отець Петро та отець Олександр. Опісля,  новоукраїнці поклали до підніжжя пам’ятника квіти та запалені свічки.

У заході –реквіємі прийняли участь районне та міське керівництво, учні шкіл міста та небайдужа громадськість.

До уваги громадян






Петиции

Голосования





 

 

 



© 2024. Новоукраїнська районна рада