Новоукраїнська районна рада
Важливо






До уваги депутатів районної ради!



з 1 січня 2019 року стартує черговий етап електронного декларування. Він охоплює всіх суб’єктів декларування в тому числі і депутатів місцевих рад.

Для реєстрування та входу до системи декларування НАЗК суб»єкту декларування треба мати власний електронний цифровий підпис.

Голова ради прийняв участь у з’їзді Української асоціації районних та обласних рад

22.02.2017

17 лютого, у Києві відбувся З’їзд Української асоціації районних та обласних рад, у якому прийняв участь голова Новоукраїнської районної ради Валерій Савенко.

Делегатами ухвалено ряд важливих рішень та прийнято до спільноти об’єднання нових членів. Також, разом з представниками влади, проговорено перспективи подальшого розвитку місцевого самоврядування субрегіонального та регіонального рівнів.

Відповідно до порядку денного заходу, були підтримані зміни до Статуту Асоціації, сформовано склад керівних органів — Президію та Правління, а також обрано віце-президентів.

На найвищому органі управління було прийнято у лави Асоціації 22 нові районні ради. Так об’єднання підсилилось представниками Дніпропетровської, Вінницької, Донецької, Київської, Одеської, Хмельницької та Чернігівської областей. Таким чином, на сьогодні,  Асоціація представляє інтереси 428 районних рад.

Також до Асоціації офіційно вступив ще один колективний член – Вінницька обласна асоціація органів місцевого самоврядування.

Одноголосної підтримки делегатів отримали звернення до перших посадових осіб держави. Зокрема, місцеві представництва консолідовано виступають за пришвидшення розгляду децентралізаційних законів, у тому числі із земельних питань та податкових. Була підтримана ініціатива врегулювання безперервної роботи конституційно-обраних місцевих рад на території яких діють військово-цивільні адміністрації, а також звернення до Кабміну та НКРЕ щодо повернення пільгових тарифів на вуличне освітлення в населених пунктах.

У засіданні З’їзду взяли участь: Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, його заступник – В’ячеслав Негода, заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, в.о. Держсекретаря Мінагрополітики Андрій Пивоваров, Голова Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко та інші.

До уваги громадян






Петиции

Голосования





 

 

 



© 2024. Новоукраїнська районна рада