Новоукраїнська районна рада
Важливо






До уваги депутатів районної ради!



з 1 січня 2019 року стартує черговий етап електронного декларування. Він охоплює всіх суб’єктів декларування в тому числі і депутатів місцевих рад.

Для реєстрування та входу до системи декларування НАЗК суб»єкту декларування треба мати власний електронний цифровий підпис.

ГОлова районної ради взяв участь у нараді - семінарі

19.09.2017

Протягом 11-15 вересня голова районної ради Валерій Савенко взяв участь у нараді-семінарі організованою для представників органів місцевого самоврядування Асоціацією обласних та районнх рад, яка проходила у селищі Затока Одеської області.

У перший день для учасників заходу були озвучені актуальні питання децентралізації, серед яких законопроект щодо укрупнення районів, державний нагляд та інші. Учасники ділилися досвідом роботи в умовах децентралізації, а також мали змогу спілкуватися високопосадовцям органів державної влади та експертам.

В ході наради семінару учасники мали змогу послухати та подискутувати на теми секторальної децентралізації. Зокрема підняті питання стосувалися медичної, освітянської та фіскальної реформ. Розглядалися також питання антикорупційної політики, ефективного управління майном спільної власності. Питання щодо врегулювання конфлікту інтересів було чи не найбільш дискусійним. Представники місцевого самоврядування зауважили, що чинне законодавство з даного питання є недосконалим.

На завершальному етапі роботи наради – семінару експерти Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» та Програми «U-LEAD з Європою», а також експерти Асоціації проводили  інтерактивні навчання щодо  впровадження проектів і програм розвитку місцевого самоврядування.

Серед спікерів запрошених до участі у нараді семінару були: Сергій Чернов - Президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради, Василь Гуляєв - Народний депутат України, Павло Ковтонюк - заступник Міністра охорони здоров’я, Сергій Дятленко - заступник Директора Департаменту МОН України, В’ячеслав Негода - перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ,  Василь Куйбіда - Президент Національної академії державного управління, посадовці НАЗК та Національного агентства України з питань державної служби.

До уваги громадян






Петиции

Голосования





 

 

 



© 2024. Новоукраїнська районна рада