Новоукраїнська районна рада
Важливо






До уваги депутатів районної ради!



з 1 січня 2019 року стартує черговий етап електронного декларування. Він охоплює всіх суб’єктів декларування в тому числі і депутатів місцевих рад.

Для реєстрування та входу до системи декларування НАЗК суб»єкту декларування треба мати власний електронний цифровий підпис.

ОГОЛОШЕННЯ

06.12.2018

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

ФІЗИЧНИХ ОСІБ ПІДПРИЄМЦІВ

Відповідно до абзацу першого, абзацу другого пункту 2 частини першої статті 7 Закону України від 07.08.2010 року 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» фізичні особи підприємці (крім фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування), особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства нараховують єдиний внесок на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.

Якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному кварталі або окремому місяці звітного кварталу, такий платник зобов’язаний самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої цим Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (зазначені зміни внесені Законами 1774-VIII від 06.12.2016, 2148-VIII від 03.10.2017).

Державною фіскальною службою, відповідно до чинного законодавства, в автоматичному режимі проведено нарахування єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фізичним особам підприємцям, які перебувають на загальній системі оподаткування та не отримували доходи протягом 2017, І-ІІІ кварталу 2018 року.

Відповідно до статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страховий стаж це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

За відсутності сплати страхових внесків застрахована особа втрачає страховий стаж та інші соціальні гарантії, передбачені чинним законодавством.

Зважаючи на зазначене, рекомендуємо звернутися до Новоукраїнського управління ГУ ДФС в Кіровоградській області з питань обчислення і сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, погашення існуючої заборгованості, припинення підприємницької діяльності, тощо.

Контактні дані Новоукраїнського управління ГУ ДФС в Кіровоградській області: м. Новоукраїнка, вул. Соборна 52/1, тел.: 2-28-91 або 2-13-88

Телефон «гарячої лінії» Новоукраїнського сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України в Кірвоградській області: 2-31-89

До уваги громадян






Петиции

Голосования





 

 

 



© 2024. Новоукраїнська районна рада