Новоукраїнська районна рада
Важливо






До уваги депутатів районної ради!



з 1 січня 2019 року стартує черговий етап електронного декларування. Він охоплює всіх суб’єктів декларування в тому числі і депутатів місцевих рад.

Для реєстрування та входу до системи декларування НАЗК суб»єкту декларування треба мати власний електронний цифровий підпис.

На методичній нараді

16.03.2015

13 березня заступник голови  райдержадміністрації Віктор Куртичан за участі голови Новоукраїнської районної ради Валерія Савенко провів методичну нараду з міським та сільськими головами району.

Про реформування ветеринарної галузі розповіла начальник управління ветеринарної медицини району Наталія Маковійчук.  Також вона зупинилася на питаннях проведення диспансеризації тварин та їх щеплення. Особливу увагу було приділено наявності в районі захворювання домашніх тварин - корів на лейкоз та недопущення їх до громадського випасу. Увагу присутніх очільників територій акцентовано і на  ряді профілактичних заходів щодо недопущення сказу  тварин в приватному секторі.

Досить оптимістичним був виступ начальника фінансового управління Новоукраїнської райдержадміністрації  Галини Юрчик. Фінансист звернула увагу, на те, що перші 2 місяці поточного року міський та сільські бюджети виконуються  успішно і більшість з них мають суттєве перевиконання.

Районне керівництво звернулось до очільників громад розглянути питання надання безкоштовного харчування дітям учасників АТО.

Начальник відділу Держземагентства  в Новоукраїнському районі Олег Прижигалінський розповів про стан справ щодо  виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції. За його словами наразі є проблемою відсутність вільних ділянок для їх подальшого надання бійцям АТО. –«На сьогодні  до відділу надійшли 60 заяв про надання земельних ділянок. Але це питання не може бути вирішеним в короткотривалі терміни. На новоукраїнські землі «претендують» і мешканці Кіровоградської області з інших населених пунктів. Це не заборонено законом. І кожен має право забажати взяти земельну ділянку у будь-якому куточку України. Проблема лише в їх наявності, зазначив Олег Прижигалінський.

Говорячи про Закон України “Про добровільне об’єднання територіальних громад» у сільських голів вкотре виникло багато запитань, які так і не знайшли своє відображення у даному законі.

« Голова районної ради Валерій Савенко звернув увагу присутніх на окремих законодавчих нюансах та відсутності нормативних критеріїв, яким варто слідувати, щоб досягти бажаного успішного об’єднання.  Висловлюючи власну думку, щодо даного Закону Новомиколаївський сільський голова Василь Биченко запропонував: « Давайте не будемо бігти попереду паровоза. Можливо, час сам розставить всі точки і внесе свої корективи в даний Закон…»

Також, на нараді велася мова і про заповнення та подачу декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру відповідно до Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.  Увагу присутніх було звернено і на недопущення розорювання курганів під час весняно-польових робіт; поновлення  охоронних дощок, охоплення дітей дошкільною освітою та інше.

До уваги громадян






Петиции

Голосования





 

 

 



© 2024. Новоукраїнська районна рада