Новоукраїнська районна рада
Важливо






До уваги депутатів районної ради!



з 1 січня 2019 року стартує черговий етап електронного декларування. Він охоплює всіх суб’єктів декларування в тому числі і депутатів місцевих рад.

Для реєстрування та входу до системи декларування НАЗК суб»єкту декларування треба мати власний електронний цифровий підпис.

ГО "Всеукраїнський рух "Сила права"

27.04.2018

«Всеукраїнський рух «Сила права»» - правозахисна громадська організація, що надає безкоштовну юридичну допомогу громадянам, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та окупації частини території України.
«Сила права» створила систему безоплатної масової правової підтримки постраждалих, яка має на меті одержання ними компенсації матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок збройної агресії РФ. Робота організації полягає в підготовці та супроводі позовів громадян в національних судах України до фактичного отримання компенсації.
Безкоштовна правова допомога надається наступним категоріям громадян:
Родинам загиблих військовослужбовців- очікуваний розмір компенсації від 60000 евро для кожного члена родини;
Військовослужбовцям, які отримали поранення, каліцтва га психологічні травми, очікуваний розмір компенсації від 20000 евро (для легкопоранених)+ компенсація за втрату працездатності + компенсація витрат на лікування га протезування;
Колишнім військовополоненим та цивільним особам, що перебували в незаконному утриманні.- очікуваний розмір компенсації від 20000 евро;
Вимушеним переселенцям з окупованих територій АР Крим. м. Севастополя. Донецької га Луганської областей очікуваний розмір компенсації від 35000 євро + компенсація матеріальної шкоди;
Громадянам, які втратили особисте майно. розмір компенсації залежить від вартості втраченого майна.
Захист прав, свобод та інтересів людини і громадянина здійснюється на підставі національного законодавства України, міжнародних договорів, практики Європейського суду з прав людини.
Правова стратегія руху «Сила права» складається з чотирьох етапів:
1. Встановлення в суді юридичного факту того, що шкоду громадянинові було нанесено внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України:
2. Розрахунок завданої матеріальної та моральної шкоди;
3. Підготовка, супроводження та отримання рішення за позовом до Російської Федерації про стягнення суми завданої шкоди;
4. Забезпечення виконання судового рішення.
Ключові досягнення руху «Сила права»:
У 15 регіонах України створено мережу з 18 юридичних приймальнь, що ведуть прийом громадян;
За заявами родин військовослужбовців, поранених, а також вимушених переселенців з Криму і Донбасу отримано низку судових рішень про встановлення юридичних фактів завдання їм шкоди внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та окупації частини території України;
Масово готуються та подаються до суду заяви від імені всіх категорій постраждалих;
В якості заходу забезпечення позову вимушеної переселенки з Донбасу проти РФ. судом накладено арешт на виплату кредиту в розмірі 3 мільярдів доларів США. отриманого Україною від РФ за часів режиму Януковича у 2013 році, та відсотків по ньому.
Кожен, хто постраждав від злочинних дій Російської Федерації в Україні, може безкоштовно отримати консультацію та ефективну правову допомогу у підготовці та супроводі позову на всіх етапах судового провадження до фактичного отримання компенсації шкоди.

Адреса приймальні: м. Кропивницький, вул. Велика перспективна, 78, каб. 104
Тел.: (0522) 33-24-53; (050) 421-00-19.
Електронна адреса:
Режим роботи: понеділок - четвер з 9:00 до 18:00, п’ятниця з 9:00 до 17:00, обід з 13:00 до 14:00
Інформація про роботу ВГР «Сила права» на сайті: www.sila-prava.org

До уваги громадян






Петиции

Голосования





 

 

 



© 2024. Новоукраїнська районна рада